Δεκαπεντε eξυπνες λυσεις για καλυτερες διατροφικες συνηθειες...

00:53 9/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι πασχαλινοί πειρασμοί πλησιάζουν και μαζί τους θα φέρουν και τις παραδοσιακές ελληνικές διατροφικές υπερβολές. Δείτε μερικούς απλούς τρόπους να χάσετε μερικά περιττά κιλά...
γρήγορα και άκοπα, να απολαύσετε το Πάσχα με λιγότερες τύψεις, αλλά και να αλλάξετε προς το καλύτερο τις διατροφικές σας συνήθειες.

Κάντε αλλαγές στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας

Βάλτε τις υγιεινές τροφές σε «πρώτο πλάνο» και κρύψτε τους πειρασμούς. Θα δείτε ότι σταδιακά θα απλώνετε ευκολότερα το χέρι σε ένα πιο υγιεινό σνακ
την ώρα της λιγούρας και θα μειώσετε τις θερμίδες που παίρνετε καθημερινά.

Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα λουκούλιο γεύμα

Από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε κάποια δίαιτα ή ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, σίγουρα θα νιώθετε ότι σας λείπει πολύ το αγαπημένο σας φαγητό ή γλυκό. Είναι
καλό να επιτρέψετε στον εαυτό σας, ένα γεύμα την εβδομάδα, να είναι ό,τι τραβάει η ψυχή και η όρεξή σας. Θα πάρετε θάρρος και δύναμη να συνεχίσετε την προσπάθεια, ενώ δεν θα χαλάσετε πολύ το πρόγραμμά σας.

Αναγνωρίστε τις «αδυναμίες» σας

Αν θέλετε να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, φροντίστε πρώτα να παραδεχτείτε ότι υπάρχουν ορισμένα φαγητά που σας «λυγίζουν» εύκολα. Κάντε μία λίστα με ό,τι τρώτε μέσα στην ημέρα και δείτε πού μπορείτε να βελτιωθείτε. Για παράδειγμα, τρώτε συχνά γλυκά; Δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά; Αν το δείτε γραμμένο μπροστά σας θα νιώσετε μεγαλύτερο κίνητρο να το αλλάξετε.

Τρώτε με πιο αργό ρυθμό

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αναγνωρίσει ότι χορτάσατε. Προσπαθήστε να μην τελειώνετε το γεύμα σας σε λιγότερο χρόνο από αυτό. Ιδεατά, φάτε μερικές μπουκιές...
και κάντε κάθε φορά μία μικρή παύση ενός λεπτού, προτού συνεχίσετε.

Τέλος στα αναψυκτικά

Δεν σας προσφέρουν τίποτα εκτός από πολύ ζάχαρη και δροσιά. Την έξτρα ζάχαρη δεν τη χρειάζεστε, ενώ τη δροσιά ενός αναψυκτικού μπορείτε να τη βρείτε σε ένα ποτήρι ανθρακούχου νερού με λίγο λεμόνι.

Περιορίστε το αλκοόλ

Δεν είναι ανάγκη το κάθε σας γεύμα να συνοδεύεται από 2-3 ποτήρια κρασί. Ένα μικρό ποτήρι είναι αρκετό. Σκεφτείτε ότι ένα ποτήρι κρασιού περιέχει περίπου 150 θερμίδες και το μισό μπουκάλι έχει σχεδόν τις μισές θερμίδες από τις συνολικές που συνιστώνται καθημερινά!

Κάντε τις μερίδες σας πιο μικρές

Σερβίρετε κανονικά το φαγητό στο πιάτο σας, όπως κάνετε κάθε φορά, αλλά προτού το βάλετε στο τραπέζι σας, αφαιρέστε περίπου το ένα τρίτο. Φάτε με αργό ρυθμό και θα διαπιστώσετε ότι θα χορτάσετε και θα έχετε φάει και λιγότερο.

Η πολυχρωμία κάνει καλό

Κάντε το γεύμα σας όσο πιο πολύχρωμο γίνεται. Φρούτα και λαχανικά ταιριάζουν πολύ γευστικά, ενώ είναι υγιεινά και θρεπτικά. Κάντε μια πολύχρωμη σαλάτα και δεν θα το μετανιώσετε.

Μην παρακάμπτετε γεύματα

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φάτε ένα καλό πρωινό ακόμα και αν σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι 15 λεπτά νωρίτερα. Πάρτε μαζί σας ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι για ενδιάμεσο γεύμα και κάτι αντίστοιχο για απογευματινό.

Ελαττώστε το αλάτι

Δεν είναι ανάγκη να αλατίζετε επιπλέον το φαγητό σας στο πιάτο. Το πολύ αλάτι είναι παράγοντας καρδιακών προβλημάτων, εγκεφαλικών και υψηλής πίεσης στο αίμα. Αντικαταστήστε το γευστικά με μπαχαρικά και άλλα βότανα.

Πιείτε πολύ νερό

Είναι το μόνο που δεν θα σας κάνει κακό ποτέ. Θα σας δώσει ενέργεια και θα περιορίσει την όρεξή σας για αχρείαστα σνακ στη μέση της ημέρας. Προσπαθήστε να πίνετε 6-8 ποτήρια την ημέρα και ακόμα περισσότερα τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία.

Μην ντρέπεστε να φέρετε το μεσημεριανό σας στη δουλειά

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι προετοιμάζουν το γεύμα τους από το σπίτι έχουν καλύτερες πιθανότητες να χάσουν κιλά από όσους παραγγέλνουν πάντα έτοιμο φαγητό στον χώρο εργασίας.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Είναι από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να αποκτήσετε. Κάντε ένα εβδομαδιαίο πλάνο με τα γεύματά σας και προσπαθήστε να έχει μεγάλη ποικιλία. Με το πέρασμα του χρόνου θα διαπιστώσετε ότι θα τρώτε περισσότερο υγιεινά.

Μην κάνετε ψώνια ενώ πεινάτε

Προσπαθήστε να έχετε φάει κάτι που θα κόψει την πείνα σας , προτού πάτε να ψωνίσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ψωνίζουμε ενώ πεινάμε, αποφασίζουμε με το στομάχι και όχι με το μυαλό και αγοράζουμε πιο παχυντικές τροφές.

Μην τρώτε αμέσως πριν πέσετε για ύπνο

Είναι από τις χειρότερες διατροφικές συνήθειες. Ο μεταβολισμός σας πέφτει πάντα λίγο πριν κοιμηθείτε και αυτό κάνει την καύση θερμίδων πολύ πιο δύσκολη. Προσπαθή

Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα