Δειτε που εξακολουθουν να ξοδευουν τα ρουβλια τους οι ρωσοι μεγιστανες...

22:09 20/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί η ένταση στην Κριμαία να βύθισε τις ρωσικές αγορές τις τελευταίες εβδομάδες και να κατέστησε τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία φτωχότερους...
κατά 6,6 δισ. δολ, αλλά υπάρχουν αρκετοί Ρώσοι κροίσοι που συνεχίζουν να ξοδεύουν αφειδώς τα ρούβλια τους σε συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Και φυσικά... τα ονόματά τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους Ρώσους αξιωματούχους,
τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων “πάγωσαν” οι αμερικανικές Αρχές στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας.

Real Estate

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, οι υπερπλούσιοι αυτοί Ρώσοι εξακολουθούν να επενδύουν στο real estate. Εκτιμάται ότι ακίνητα, ύψους 1 δισ. δολ, στις ΗΠΑ, έχουν πωληθεί σε αγοραστές από τη Ρωσία ή από κράτος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των New York Times, το 2012.

Πρώτα στις προτιμήσεις των Ρώσων κροίσων έρχονται τα ρετιρέ στο Μανχάταν και οι επαύλεις στο Μαϊάμι.

Για παράδειγμα, εκτός από την αγορά του Σκορπιού, ο Dmitry Rybolovlev, απέκτησε πέρυσι το εξοχικό του αστέρα του Χόλιγουντ Will Smith στη Χαβάη έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων. “Ψιλοπράγματα” εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2011 είχε καταβάλει 88 εκατ. δολ. για την αγορά ενός ρετιρέ με 10 υπνοδωμάτια στο Central Park West στη Νέα Υόρκη.

Το πολυτελέστατο αυτό διαμέρισμα ανήκε στην πρώην CEO της Citigroup Sandy Weill, σύμφωνα με το Forbes. Η τεράστια συλλογή από πολυτελή ακίνητα του Rybolovlev ήρθε στο φως κατά την έκδοση διαζυγίου του με την πρώην σύζυγό του.

Η περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα εκτιμάται στα 9,1 δισ. δολάρια.

Αθλητισμός
Κι ενώ ο Rybolovlev είναι ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου του Μονακό, ένας ακόμη Ρώσος έχει εισβάλλει στον αμερικανικό αθλητισμό. Ο 48χρονος Μikhail Prokhorov αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Brooklyn Nets, το 2010.

Η περιουσία του Prokhorov ανέρχεται σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012, στις οποίες επικράτησε ο Putin.
Τέχνες
Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι Ρώσοι ολιγάρχες και για τις τέχνες. Αρκετοί Μοσχοβίτες κροίσοι έχουν καταλάβει υψηλές θέσεις στη διαχείριση ισχυρών αμερικανικών οίκων τέχνης.
Μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Guggenheim Foundation κατέχει ο Vladimir Potanin, ο οποίος έχει βγάλει 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις και εμπόριο μεταλλευμάτων, σύμφωνα με το Forbes. O Potanin χρηματοδότησε και τη δημιουργία ενός θερέτρου σκι, στο οποίο διεξήχθησαν αρκετοί από τους αγώνες στους Ολυμπιακούς του Σότσι.

Ενα ακόμη μέλος του Δ.Σ. του Guggenheim, η Janna Bullock γεννήθηκε στη Ρωσία κι έχει δημιουργήσει μία περιουσία 700 εκατομμυρίων δολαρίων από το real estate και την τέχνη.

Η Bullock είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 4.000 έργα Ρώσων ζωγράφων, τα οποία χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του μουσείου, με το οποίο ανακοινωνόταν η ένταξη της στο ΔΣ το 2007.
Ωστόσο, το 2010 η Bullock αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Guggenheim εν μέσω ενός σκανδάλου για ξέπλυμα χρήματος της ρωσικής Μαφίας. Αρκετές χώρες πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία της, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Moscow Times το Σεπτέμβριο.
Τεχνολογία
Οι Ρώσοι ολιγάρχες δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τα δημοφιλή social media. O 52χρονος Yuri Milner έχει επενδύσει ρευστό σε ορισμένα από τα διασημότερα αμερικανικά brands, όπως Twitter, Groupon και Zynga.
Το 2011, μέσω της εταιρείας του Digital Sky Technologies έπεισε τη Goldman Sachs να τον βοηθήσει να αγοράσει μερίδιο 500 εκατ. δολ στη Facebook, σύμφωνα με το Bloomberg. Τον ίδιο χρόνο αγόρασε έπαυλη, αξίας 100 εκατ. δολ., στο Los Altos, στην Καλιφόρνια, το ακριβότερο σπίτι που είχε πουληθεί στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή.

Δεν είναι ο μόνος που δραστηριοποιείται στη Silicon Valley. O Eugene Kaspersky ίδρυσε το Kaspersky Lab, μια εταιρεία που παρασκευάζει λογισμικό antivirus, πριν από επτά χρόνια στη Μόσχα. Σήμερα, έχει 30 γραφεία, με τα κεντρικά να βρίσκονται στα περίχωρα της Βοστώνης. Στον εντυπωσιακό κατάλογο με τα ονόματά των πελατών του περιλαμβάνεται το FBI.
Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα