''o πουτιν θελει να επεμβει και σε αλλες ουκρανικες περιοχεσ''...

21:38 20/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μετά την έγκριση της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία από την Κάτω Βουλή, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, ...
σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, έκανε λόγο για πιθανή ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη νότια και ανατολική Ουκρανία.
Ο Γιατσένιουκ τόνισε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, επιθυμεί να αποσταθεροποιηθούν οι ουκρανικές προεδρικές εκλογές
του ερχόμενου Μαΐου, τονίζοντας ότι η Ρωσία επιθυμεί να επεκταθεί πέραν της χερσονήσου της Κριμαίας και σε άλλες περιοχές όπου κυριαρχούν ρωσόφωνοι.
«Έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία ότι οι ρωσικές αρχές έχουν προσλάβει αριθμό διαδηλωτών - ή πραγματικών γκάνγκστερς - με αποστολή να ανοίξει ένας νέος κύκλος βίας στη νότια και ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο 39χρονος πρωθυπουργός.
«Μετέφεραν υποστηρικτές τους από τις βάσεις τους στην Υπερδνειστερία», επισήμανε ο Γιατσένιουκ για την περιοχή που έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της εδώ και 24 χρόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για σχέδια του Πούτιν ώστε να προκαλέσει και να στείλει το στρατό για να «υπερασπιστεί τις ρωσόφωνες μειονότητες στην περιοχή».
Σχετικά με τις εκλογές, μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Ρωσία θέλει να τις ακυρώσει, ώστε να διχάσει την Ουκρανία με τελικό σκοπό η Ρωσία να «καταργήσει την ουκρανική ανεξαρτησία», ενώ συμπλήρωσε ότι εποφθαλμιά και άλλες χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα