Δειτε ποιοι κινδυνευουν απο τις κατασχεσεις της εφοριας...

15:31 1/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Με μία βραδινή ανακοίνωση η ΓΓΔΕ προειδοποιεί τους οφειλέτες του Δημοσίου με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ...
στην περίπτωση που δεν σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ανακοινώνοντας ότι παύει να ισχύει πλέον το μορατόριουμ που η ίδια είχε επιβάλει μετά την επιβολή των capital controls.

Αυτή
τη φορά όμως κινδυνεύει ακόμα περισσότερος κόσμος με άμεσα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές του προς την εφορία αλλά και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Και αυτό καθώς οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στο νόμο για τις κατασχέσεις διατηρούν την προστασία μόνο για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά βοηθήματα μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα και για καταθέσεις με υπόλοιπο 1.250 ευρώ σε ένα μόνο λογαριασμό κάθε οφειλέτη. Τα υπόλοιπα μπορούν πλέον πολύ εύκολα – ηλεκτρονικά – να κατασχεθούν με διαδικασίες «εξπρές» είτε αφορούν εισοδήματα είτε καταθέσεις. Σε περίπτωση δε εισοδήματος η κατάσχεση θα γίνεται αυτόματα, πριν φθάσει καν στα ...«χέρια» του μισθωτού – συνταξιούχου ή δικαιούχου επιδόματος.

Πέραν όμως του χρήματος, πιο εύκολη πλέον έχει γίνει και η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ακόμα και για χρέος 500 ευρώ!

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα