Δειτε ποιο ειναι το νεο σεναριο για το αφαντο boeing...

13:28 16/3/2014 - Πηγή: Fimotro
«Εντάξει, καληνύχτα». Αυτά είναι τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το κόκπιτ της πτήσης 370 των Malaysia Airlines. Ποιος, όμως, ήταν αυτός που το είπε; Ήταν ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης του; Ή μήπως κάποιος άλλος βρισκόταν στο πιλοτήριο...
μαζί του; Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον υποψιάζονται ότι ήταν ένας από τους πιλότους και ότι ένας εξ αυτών ή και οι δύο εμπλέκονται στην εξαφάνιση του αεροσκάφους που αγνοείται από τα ξημερώματα Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο πιλότος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ να έκανε
αεροπειρατεία στο ίδιο του το αεροσκάφος ως κίνηση μίας παράξενης πολιτική διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail της Κυριακής, ο κυβερνήτης του Boeing 777 ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ, και ώρες πριν από την μοιραία πτήση ο 53χρονος παρευρέθηκε σε μια αμφιλεγόμενη δίκη στην οποία ο Ιμπραήμ φυλακίστηκε για πέντε χρόνια.

Ο 53χρονος πιλότος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ

Οι ακτιβιστές λένε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός, που είναι βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος της Μαλαισίας, ήταν το θύμα μιας μακροχρόνιας εκστρατείας δυσφήμησης και είχε αντιμετωπίσει χαλκευμένες κατηγορίες.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο 53χρονος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ ήταν φανατικός πολιτικός ακτιβιστής και φοβούνται ότι η απόφαση του δικαστηρίου τον άφησε βαθιά αναστατωμένο. Σε αυτήν την ψυχολογική κατάσταση, μετά από επτά ώρες από την καταδίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, πήρε τον έλεγχο του Boeing 777 από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, όπου δεν έφτασε ποτέ...

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ

Το Σάββατο, οι αρχές της Μαλαισίας έψαξαν το σπίτι του και βρήκαν ότι είχε εγκαταστήσει έναν προσομοιωτή πτήσης. Η βρετανική εφημερίδα, ακόμα, αποκαλύπτει ότι οι ερευνητές εξετάζουν δύο φορητούς υπολογιστές που βρήκαν στο σπίτι του καθώς κι ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στοYouTube.

Έρευνα, όμως, έγινε και στο σπίτι του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει ότι το Boeing 777 εξετράπη «σκόπιμα» από την πορεία του.

Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ είπε το Σάββατο ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν και πάλι στο πλήρωμα και τους επιβάτες του αεροσκάφους αφού επιβεβαιώθηκε ότι ανθρώπινο χέρι απενεργοποίησε τα συστήματα επικοινωνιών του λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που έχει γνώση των ερευνών είπε ότι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του 27χρονου συγκυβερνήτη Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ερευνητές που εξετάζουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, επίσης, ανέκριναν το πλήρωμα και το προσωπικό εδάφους που είχε ασχοληθεί με την πτήση MH370 πριν αυτή απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου. Αστυνομική πηγή στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας ανέφερε ότι οι ερευνητές μίλησαν με ορισμένους από το προσωπικό εδάφους για να εξακριβώσουν αν αυτοί γνωρίζουν κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες ή ενδείξεις για την τύχη των 239 επιβαινόντων.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα», είπε η αστυνομική πηγή χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των ατόμων από το προσωπικό εδάφους που ανακρίθηκαν.

Δύο αεροδιάδρομοι έχουν εντοπιστεί από τα δορυφορικά δεδομένα όπου το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει. Ο πρώτος είναι προς τα βόρεια έως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και ο δεύτερος προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ειδικοί ανέφεραν ότι αν το αεροπλάνο προσπάθησε να κάνει τη βόρεια διαδρομή, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από τον ινδικό εναέριο χώρο και πάνω από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν όπου είναι διάσπαρτες από στρατιωτικά ραντάρ.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό η Ινδία ανέστειλε τις έρευνες που διεξήγαγε κατόπιν αιτήσεως της κυβέρνησης της Μαλαισίας. Η Ινδία ερευνούσε δύο περιοχές, μία γύρω από τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και μια πιο δυτικά στον κόλπο της Βεγγάλης. Και οι δύο έρευνες έχουν ανασταλεί, αλλά μπορεί να ξαναρχίσουν όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έναν χάρτη που καταρτίστηκε από τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό WNYC, υπάρχουν 634 σημεία που θα μπορούσε να προσγειωθεί το μοιραίο αεροσκάφος. Αυτά είναι από την Αυστραλία έως τις Μαλδίβες, αλλά και μέχρι το Πακιστάν.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς οι εκτιμήσεις για το πόσο μακριά θα μπορούσε να ταξιδέψει το αεροπλάνο, έχουν αυξηθεί δεδομένου ότι φαίνεται να πετούσε για πάνω από επτά ώρες από όταν έδωσε το τελευταίο του στίγμα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα