Ύποπτες φήμες για την υγεία του Αντώνη Σαμαρά

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Στο σπιράλ των φημών και ενός «παιχνιδιού» δίχως όρια έχουν βάλει μέχρι και την υγεία του πρωθυπουργού της Ελλάδος κάποιοι καλοθελητές. Μια επιθετική λοίμωξη του αναπνευστικού, που καθήλωσε τον Αντώνη Σαμαρά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έδωσε τροφή όχι μόνον σε ορισμένα σενάρια που σκόρπισαν πρόθυμα οι «γλεντοκόποι» της αποσταθεροποίησης, αλλά και σε μια προαναγγελία εξελίξεων που αφορούν τον Μεσσήνιο ηγέτη, μεσούσης μιας από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο.

Και η αλήθεια είναι πως οι διασπορείς των φημών φτάνουν μέχρι και

στην «εν πλω» αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ποια, όμως, είναι η αλήθεια μέσα σε αυτόν τον χορό των φημών τον οποίον «σέρνουν» οι σκιές του εφιάλτη;

Ο εργασιομανής Αντώνης Σαμαράς είχε, όπως λένε όσοι τον ξέρουν καλά, εδώ και χρόνια μιαν ευαίσθητη υγεία. Αυτό δεν τον πτόησε ποτέ από το να φορτώνει καθημερινά το πρόγραμμά του με υποχρεώσεις τις οποίες ήθελε πάντοτε να φέρνει σε πέρας και, μάλιστα, αγχωτικά με τη μεγαλύτερη δυνατή αρτιότητα. Το γεγονός, όμως, ότι το τελευταίο δεκαήμερο πραγματοποίησε δύο ταξίδια σε Δουβλίνο και Βρυξέλλες, ενώ ταλαιπωρείτο από έναν υψηλό και εξαιρετικά επίμονο πυρετό, επιδείνωσε την κατάσταση και έστειλε την αγωνία στο «κόκκινο».

Ιατρικοί κύκλοι περί τον Αντώνη Σαμαρά διαβεβαιώνουν πως «μια λοίμωξη του αναπνευστικού, συνεπεία βαρέως κρυολογήματος ήταν, που, αν ο πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εργασιομανής και τόσο ανυπάκουος στις συμβουλές των γιατρών του, θα την είχε αποφύγει…».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», σε όλο το μεσοδιάστημα, μέχρι να γίνει πρωθυπουργός, ταλαιπωρείτο συχνά από εύκολα κρυολογήματα, πολλές φορές με επίμονα δέκατα, άνευ σημασίας. Το «όργιο φημών» φούντωσε ξανά όταν, εξαιτίας λιποθυμικής τάσης, διέκοψε την ομιλία του στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της ΝΔ. «Δείγμα του ότι υποτιμά την υγεία του μπροστά στο καθήκον είναι η περιπέτεια με το μάτι του που, ενώ οι γιατροί του τον είχαν συμβουλεύσει να προχωρήσει σε επέμβαση πριν ακόμη και από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, ο ίδιος πήρε το ρίσκο και υπεβλήθη σε χειρουργείο, μετά τις δεύτερες εκλογές της 17ης Ιουνίου», λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. Η απουσία του από το γεύμα με τον Φιλανδό ομόλογό του έκανε τις φήμες να επιστρέψουν «επιθετικά», ενώ οι συνομιλητές του σημειώνουν πως ίσως εξαιτίας και του παραφορτωμένου προγράμματός του, αλλά και του ότι «όλα περνούν από τα χέρια του», ο πρωθυπουργός εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό εξαιρετικά καταπονημένος.

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφορεί

The post Ύποπτες φήμες για την υγεία του Αντώνη Σαμαρά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα