Δειτε ποια ειναι η ταση που σαρωνει...

07:40 26/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όλοι πήγαιναν στο Ντουμπάι για να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά νησιά που έγιναν από ανθρώπινο χέρι ή για το υψηλότερο κτίριο ...
στον κόσμο, το ξενοδοχείο Burj Al Arab Jumeirah. Κι όμως, σύμφωνα με το Bloomberg, η κάτοικος Μόσχας Marina Ivanova πήγε στο Ντουμπάι για να κάνει... λιποαναρρόφηση.

Από καιρό έψαχνε να βρει πώς θα μπορούσε να συνδυάσει τις διακοπές που είχε ανάγκη με τη λύση στο ιατρικό – αισθητικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Κι όσο σημαντικό ήταν το ιατρικό θέμα, άλλο τόσο ήταν γι' αυτή τα μαθήματα γκολφ και οι περιποιήσεις στα κέντρα σπα κατά τη διάρκεια των μηνιαίων διακοπών της.

Το Ντουμπάι είναι ήδη μια από τα εμιράτα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από διεθνείς τουρίστες και πολλοί από αυτούς επωφελούνται από τη δυνατότητα να συνδυάσουν διακοπές και πλαστικές επεμβάσεις. Αυτό που επιδιώκει είναι, ως άξια ανταγωνίστρια της Ταϊλάνδης και της Ινδίας, να προσελκύσει 500.000 τέτοιους επισκέπτες, προσθέτοντας στο ΑΕΠ της 2,6 δισ. ντίρχαμ (ή 708 εκατ. δολάρια) μέχρι το 2020, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας του κρατιδίου.

Υπάρχει συνεργασία με κλινικές, όπως το American Academy of Cosmetic Surgery Hospital.

Στο εσωτερικό της η κλινική είναι στολισμένη με γλυπτά αρχαίων Ελλήνων θεών και χρυσοποίκιλτα αγάλματα. Σαουδάραβες κάθονται δίπλα σε Ευρωπαίους σε έναν μωβ βελούδινο καναπέ, εν αναμονή επεμβάσεων όπως ρινοπλασιτική ή αυξητική στήθους.

Ενα ασανσέρ μεταφέρει διασημότητες και Άραβες γαλαζοαίματους σε σουίτες VIP ή σε Ρολς Ρόις ή αστραφτερές Φεράρι.

Επενδύουμε στη λάμψη του Ντουμπάι λέει ο Michael Stroud, CEO της κλινικής. Για πολλούς αιώνες, ο κόσμος πήγαινε σε ιαματικές πηγές και παραθαλάσσια θέρετρα για λόγους υγείας.

Στις δεκαετίες '90 και 2000 όμως τα πράγματα άλλαξαν. Αναδυόμενες αγορές, όπως Ινδία και Ταϊλάνδη άρχισαν να εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τους τιμές για να προσφέρουν φθηνότερες υπηρεσίες υγείας στους ιατρικούς τουρίστες.

Ο ιατρικός τουρισμός της Ινδίας θα φτάσει σε έσοδα τα 6 δισ. δολ. μέχρι το 2016. Το πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Ντουμπάι τώρα, για να πάρει ένα καλό κομμάτι της βιομηχανίας των 30 δισ. δολ. θα είναι οι τιμές του που δίπλα σε αυτές της Ινδίας είναι αστρονομικές.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα