Χωρις αποτελεσμα ο πρωτος γυρος συνομιλιων για το psi

O γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών για το PSI ολοκληρώθηκε την Τρίτη χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, όπως είπε την Τρίτη στο Reuters...
τραπεζικό στέλεχος.

«Δόθηκε στην Ελλάδα μια πρόταση και θα εξεταστεί. Δεν απορρίφθηκε, αλλά δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί συμφωνία από σήμερα», δήλωσε.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού
Ινστιτούτου και ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα πραγματοποίησαν την Δευτέρα και την Τρίτη σειρά επαφών με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι τράπεζες προτίθενται να εξετάσουν την προσφορά που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του PSI, αρκεί φθάνει τα νέα ομόλογα που θα λάβουν να έχουν το ίδιο καθεστώς (προτιμώμενου πιστωτή) με τα δάνεια του επίσημου τομέα (σ.σ. της τρόικας), σημείωσε.

«Οι τράπεζες ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην πρόταση του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα νέα ομόλογα θα έχουν περίπου το ίδιο πιστωτικό καθεστώς με αυτό των δανείων του επίσημου (κρατικού) τομέα», είπε ο τραπεζίτης.

«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην δομή της συμφωνίας και όχι τόσο στο ύψος του επιτοκίου (των νέων ομολόγων)», πρόσθεσε. «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που απομένει να διευθετηθούν», επισήμανε.
Keywords
Τυχαία Θέματα