Χιουγκο ντιξον: η διασπαση του συριζα ειναι το καλυτερο νεο για την ελλαδα εδω και μηνες...

15:00 11/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Την πρόταση της κυβέρνησης και την υπερψήφισή της από την ελληνική βουλή τα ξημερώματα του Σαββάτου σχολίασε...
μέσω σημερινής ανάρτησης του στο Twitter ο γνωστός δημοσιογράφος του Reuters, Χιούγκο Ντίξον.

«Ο Τσίπρας επέλεξε να διχάσει το κόμμα του από το να οδηγήσει τη χώρα του στη χρεοκοπία.
Έδειξε κάποια πολιτική ικανότητα, έστω και τη 12η ώρα», έγραψε ο αρθρογράφος στο Twitter, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει ήδη συντελεστεί σημαντική ζημιά στην οικονομία.

Μάλιστα, όπως πολλοί σχολιαστές των διεθνών μέσων, έτσι και ο Ντίξον διατύπωσε ορισμένα σενάρια για το ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, έγραψε τα ακόλουθα σχόλια στο Twitter:

1. Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλύτερο νέο για την Ελλάδα εδώ και μήνες.Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για τη δημιουργία μίας νέας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τη συμφωνία, αν και παραμένει άγνωστο πώς θα γίνει αυτό.

2. Μία επιλογή είναι η τεχνοκρατική κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιμείνει σε ένα νέο δημοψήφισμα για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης, ώστε να κατοχυρωθεί νομικά.

3. Μία άλλη επιλογή είναι η δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού με επικεφαλής τον Τσίπρα και συμμετοχή μετριοπαθών στοιχείων από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

4. Και σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα ώστε να υπάρχει νομική επικύρωση

5. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ένα μήνα πριν προσχωρήσει στον συνασπισμό, για να βεβαιωθεί ότι ο Τσίπρας σοβαρολογεί σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

6. Μία άλλη επιλογή θα είναι η προκήρυξη εκλογών, που θα αναδείξουν πιθανότατα και πάλι νικητή τον Τσίπρα με μία πιο μετριοπαθή πλειοψηφία

7. Αυτό το σενάριο θα είναι εφικτό μόνο εάν η Ευρωζώνη δεχθεί να κρατήσει στη ζωή τις τράπεζες μέχρι τη διενέργεια των εκλογών

8. Η συνεργασία μεταξύ μετριοπαθών μελών του ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ δεν είναι βιώσιμη, αφού δεν θα έχει αρκετούς βουλευτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα