Χαμος στην ολομελεια κατα της διαρκειας της ομιλιας του φιλη...

14:17 6/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένα “μπάχαλο” η Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, καθώς...
ο προπηλακισμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, έριξε λάδι στη φωτιά στο ήδη φορτισμένο κλίμα, λόγω των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, προκαλώντας λεκτικά επεισόδια μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ
είχαν έντονη λογομαχία εντός της Ολομέλειας, ανταλλάσσοντας κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Τα αίματα άναψαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούσαν να παραιτηθεί, ενώ τον αποκαλούσαν “ψεύτη”. Ειδικά, όταν αναφέρθηκε στο περιστατικό του προπηλακισμού του κ. Κουμουτσάκου, γελούσαν και ειρωνεύονταν τον υπουργό. “Δεν σέβεσαι ρε να ζητήσεις συγγνώμη”, φώναζε ο Κασιδιαρης και συνέχισε “είσαι ψεύτης να το πάρεις πίσω”. Ο κ. Κασιδιάρης ζητούσε το λόγο επιτακτικά “εδώ και τώρα”, ενώ απάντησε προσβλητικά προς την προεδρεύουσα Τασία Χριστοφιλοπούλου που του είπε “μην φοβάστε, θα μιλήσετε, θα παραμείνετε τρίτο κόμμα”. “Τις ειρωνείες σας στους Αλβανούς κ στους Πακιστανούς, όχι σε εμάς”. Την ίδια ώρα, φώναζαν οι βουλευτές της ΧΑ προς τον κ. Κουμουτσάκο να ανακαλέσει και τον φώναζαν ψεύτη.

Την ίδια ώρα, οι έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που γύριζαν πίσω με φωνές και καλούσαν του βουλευτές να σταματήσουν τη διαμαρτυρία. “Απαλλαγείτε από τις ενοχές σας πλέον”, είπε ο κ. Μπαλαούρας στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Ανδρεάς Λοβέρδος και η κυρία Έφη Χριστοφιλοπούλου συνέχισαν να φωνάζουν κατά του κ. Φίλη, οι οποίοι μάλιστα υπονοούσαν τραμπουκισμό και από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, οποίος, απευθυνόμενος προς τον κ. Λοβέρδο, είπε: Να προσέχετε πως μιλάτε, στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πέντε κρατούμενοι της χούντας”, ενώ κινήθηκε προς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ύστερα επενέβησαν πυροσβεστικά διάφοροι βουλευτές για να πέσουν οι τόνοι.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης ζητούσε από τον κ. Φίλη να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα