Η σουηδια δεν εγγυαται εγκαιρη στεγαση των προσφυγων...

13:40 6/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Η ολοένα αυξανόμενη εισροή προσφύγων στο έδαφος της Σουηδίας, σε συνδυασμό με την έναρξη...
του προγράμματος μετεγκατάστασης, το οποίο συμφωνήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν προκαλέσει ασφυξία στις αρμόδιες υπηρεσίες του σουηδικού κράτους, αναγκάζοντας το αρμόδιο υπουργείο μετανάστευσης να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει την αδυναμία του να ετοιμάσει εγκαίρως τις κατοικίες που θα φιλοξενήσουν το νέο κύμα ανθρώπων.

Το Πρακτορείο Μετανάστευσης αναμένει τα επόμενα 24ωρα πενήντα πρόσφυγες που εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, για τους
οποίους οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να διευθετήσουν το θέμα της στέγασής τους σε σπίτια. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μόργκαν Γιόχανσον «το πρόβλημα είναι ότι η εισροή των μεταναστών γίνεται πολύ γρήγορα και αυξητικά, με συνέπεια να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε» και συμπλήρωσε: «η Σουηδία αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί για την έγκαιρη στέγαση των προσφύγων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το υπουργείο, οι σουηδικές υπηρεσίες εξετάζουν ένα σχέδιο δημιουργίας προσωρινών καταυλισμών, οι οποίοι θα καλύπτονται από μεγάλης έκτασης τέντες, ώστε οι μετανάστες να προφυλάσσονται από το κρύο και τα καιρικά φαινόμενα, έως ότου δοθεί λύση στο θέμα της στέγασής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα