Μπαιντεν: "ειμαστε ετοιμοι να βοηθησουμε την ελλαδα με καθε τροπο"

15:29 5/12/2011 - Πηγή: Fimotro
«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο» δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στις κοινές δηλώσεις του με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έγινε δεκτός στο...
Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Κατά τις επαφές αυτές, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρει
μήνυμα στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Πρόγευση αυτού του μηνύματος έδωσε χθες το απόγευμα κατά την άφιξή του στην Αθήνα, δηλώνοντας ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες καταλαβαίνουν το κόστος της αδράνειας, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και ο χρόνος τελειώνει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Και τότε περιμένει κανείς τις πιο δύσκολες αποφάσεις».

Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στη συνέχεια με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν επίσης το σύνολο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα