Αυριο στην προανακριτικη ο βενιζελος...

00:15 4/4/2013 - Πηγή: Fimotro
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
Το απόγευμα της επόμενης Τρίτης αναμένεται η κατάθεση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάνρτ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ...
θα έχει αύριο
τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να προγραμματιστεί η εξέτασή του.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου θα αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία επιλέγοντας την λύση του υπομνήματος. Επισημαίνουν όμως ότι «σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να ζητήσουμε και την βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα στην επιτροπή».
Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται η κατάθεση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ αυτή την ώρα εξετάζεται ο κ. Σταύρος Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου, σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού, απαντά με αρκετή πειστικότητα αναφορικά με την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάνρτ λέγοντας ότι ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Σάμπυ Μιωνί. Πέραν αυτών υπέδειξε στα μέλη της επιτροπής τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν την λίστα με όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποτέλεσαν επενδυτές του περίφημου fund των 550 εκατ. δολαριών. Υπο αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή θα καλέσει τις επόμενες μέρες τον πρόεδρο της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στην συνέχεια θα αποστείλουν σχετικό έτοιμα στις ιρλανδικές αρχές όπου και βρίσκεται η έδρα του fund.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι το προεδρείο της επιτροπής εξακολουθεί να επισημαίνει ότι για να συγγραφεί το πόρισμά πρέπει πρώτα να υπάρξει το πόρισμα του ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να μην αποκλείει νέα παράταση πέραν αυτής που λήγει στις 15 Απριλίου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα