''οποιος δεν απολυει θα μπει στην επιδοτηση νεων''...

23:10 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Aφόρητες πιέσεις δέχεται ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης κυρίως από πολυκαταστήματα να τροποποιήσει το πρόγραμμα «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους, ώστε η απαγόρευση των απολύσεων να μην αποτελεί...
προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης.

Είναι γνωστό ότι και στο παρελθόν αρκετοί εργοδότες απέλυαν μεγαλύτερους εργαζόμενους για να προσλάβουν νέους με επιδότηση οι οποίοι τους στοιχίζουν φθηνότερα.

«Σε καμία περίπτωση ούτε εγώ, ούτε
οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν θα δεχθούμε, δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό ,όπως κάποιες φορές συνέβη στο παρελθόν, σε «πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων» -απάντησε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας -Αντίθετα, θέλουμε και στοχεύουμε το τελικό αποτέλεσμα στην απασχόληση να έχει θετικό πρόσημο».

Το σπονδυλωτό πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής εκπαίδευσης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών (προϋπολογισμού. 174.900.000 ευρώ) αποτελεί μέρος ενός συνολικού πακέτου δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη δράση αποτελείται από μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες) σε συνδυασμό με καθοδήγηση και εκπαιδευτικό mentoring, πρακτική άσκηση-εργασιακή εμπειρία πέντε μηνών και, τέλος, επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας, με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για ένα έτος.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 22 Μαΐου στη ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr ενώ η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα 800 11 44444.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα