Αρωμα τρομοκρατιας στην εκρηξη σε σπιτι δικαστικου

11:11 2/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Κυριακής σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, παγιδευμένος φάκελλος...
που περιείχε αυτοσχέδιο μηχανισμό ανάφλεξης με πυρίτιδα κυνηγιού μέσα σε ντοσιέ, εξερράγη. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 μ.μ.

Οπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο φάκελος που ανεφλέγη νωρίτερα στον Χολαργό ήταν πανομοιότυπος με άλλους φακέλους οι οποίοι έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων
της Φωτιάς.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, κι όπως μεταδόθηκε από διεθνή πρακτορεία, πρόκειται για τον δικαστικό λειτουργό Δημήτρη Μόκα, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας. Ο φάκελος περιείχε ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο μηχανισμός ανάφλεξης, με πυρίτιδα από κυνηγετικό φυσίγγιο καθώς και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ.

Τον φάκελο παρέδωσε στο δικαστικό μία γειτόνισσά του που κρατούσε την αλληλογραφία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έλειπε σε διακοπές.

Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Οταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή σοβαρή ζημιά.

Κατά πληροφορίες, ως αποστολέας στο φάκελο αναγράφεται η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από που εστάλη.

Ο φάκελος αυτός παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιος φάκελος είχε σταλεί τον περασμένο Ιούλιο στην Ενωση Εισαγγελέων της Αθήνας και επειδή είχε και πάλι θεωρηθεί ύποπτος είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, που τον εξέτασε και τον εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη από ειδικούς πυροτεχνουργούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα