Αποσυρεται η τροπολογια για τις απολυσεις των ιδιωτικων εκπαιδευτικων

14:34 5/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Την απόσυρση της τροπολογίας που αφορούσε στις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία προχώρησε ο υπουργός Παιδείας. Ο Γ.Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι απαιτείται περαιτέρω διαλόγος και μελέτη της τροπολογίας σε τριμερές επίπεδο (υπουργείο-εκπαιδευτικοί- ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μια γενικότερη ...
αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Με την επίμαχη τροπολογία, άλλαζε η διαδικασία ελέγχου
νομιμότητας των απολύσεων εκπαιδευτικών (σήμερα ελέγχεται από τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών) και η αρμοδιότητα αυτή περνούσε στους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Οροζόταν ακόμη ότι «ουσιαστικά ζητήματα και κυρίως η τυχόν καταχρηστικότητα της καταγγελίας ελέγχονται μόνον δικαστικώς και όχι διοικητικώς» (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, δηλαδή, μπορούσαν πλέον να καταγγέλλουν την απόλυσή τους στα δικαστήρια και όχι στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, όπως γίνεται σήμερα).

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε συναντηθεί με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

«Έγινε ένας ειλικρινής και σοβαρός διάλογος, εκφράστηκε αμοιβαίος προβληματισμός για τη ουσία των θεμάτων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλία για τη έναρξη τριμερούς διαλόγου σχετικά με όλα τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχ.Κουρουτός δήλωσε: «Συζητήσαμε μόνο το θέμα της τροπολογίας. Είναι μείζον θέμα και βαθιά πολιτικό. Προβληματίστηκε έντονα ο υπουργός Παιδείας για το δίκαιο των αιτημάτων μας». Όπως, μάλιστα, τόνισε, η τροπολογία που έχει κατατεθεί δεν απαντάει στα θέματα της ανεργίας των εκπαιδευτικών, καθώς σε πολλά ιδιωτικά σχολεία εργάζονται σήμερα και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα