Φορεις των νησιων ζητουν να μην γινει η απεργια της πνο

13:14 5/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Πιέσεις προς την ΠΝΟ αλλά και την κυβέρνηση ασκούν εκπρόσωποι των νησιών ενόψει της απεργίας που έχει εξαγγείλει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, η ΠΝΟ. Πηγές των ακτοπλοϊκών εταιρειών κάνουν λόγο για ακυρώσεις της τάξης του 20%. Χθες η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ανοιχτή πρόσκληση στην ΠΝΟ με την οποία την καλεί να...
προσέλθει σε διάλογο.
Όπως αναφέρει, οι επιπτώσεις της απεργίας είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο των ναυτεργατών γι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους.
Μιλώντας το πρωί στον Σκάι 100,3 ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ζήτησε από την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου τουλάχιστον να αποσύρει τα δύο νομοσχέδια γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με 220 χιλιάδες ασφαλισμένους, σε πολλούς από τους οποίος κόπηκαν επιδόματα ανεργίας και δώρο Πάσχα και πολλοί βαριά πάσχοντες έχουν μείνει χωρίς φάρμακα. Ζήτησε ακόμα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εφοπλιστές.

Τα προβλήματα από την απεργία έχουν αρχίσει να γίνονται έντονα και για τους ταξιδιώτες καθώς ήδη οι πληρότητες των πλοίων για τη μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή ξεπερνούν το 90%.

Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις αγορές του εξωτερικού.

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ πραγματοποιείται την Πέμπτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα