Απορρίπτει η γερμανία τις διαμαρτυρίες της άγκυρας για την έρευνα σε τουρκικό πλοίο

Οι διαμαρτυρίες της Τουρκίας για την επιβίβαση Γερμανών στρατιωτών σε τουρκικό πλοίο για λογαριασμό της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ στην Μεσόγειο είναι αδικαιολόγητες, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Annegret Kramp-Karrenbauer, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι στρατιώτες συμπεριφέρθηκαν σωστά και ενήργησαν απολύτως σύμφωνα με την εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής IRINI», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως «οι κατηγορίες που εγείρονται ενάντια στους στρατιώτες είναι αδικαιολόγητες».

Χθες το Spiegel

μετέδωσε πως η Άγκυρα εμπόδισε γερμανική φρεγάτα, που συμμετέχει στην αποστολή «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ελέγξει ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης.

Κατά με τις πληροφορίες του περιοδικού, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής, που έχει ως στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, η φρεγάτα «Αμβούργο» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έλαβε εντολή να επιθεωρήσει το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosaline A», για το οποίο υπήρχε η υποψία ότι μεταφέρει όπλα.

Την τελευταία στιγμή ο έλεγχος απετράπη, έπειτα από έντονη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε ότι δεν δίνει την έγκρισή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί επιθεωρητές είχαν ήδη επιβιβαστεί στο «Rosaline A» και υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν άπρακτοι, ενώ το πλοίο συνέχισε τον πλου του προς το λιμάνι της Μισράτα.

The post Απορρίπτει η Γερμανία τις διαμαρτυρίες της Άγκυρας για την έρευνα σε τουρκικό πλοίο appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα