Απολογουνται οι συλληφθεντες στη θεσσαλονικη για τους πυρηνες της φωτιας...

13:29 17/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Απολογούνται στον εφέτη ειδικό ανακριτή οι δύο 30χρονοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε βάρος τους, σύμφωνα με τις Αρχές, υπάρχουν στοιχεία που να τους συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς... Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση ενώ φέρεται να έχουν διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο αποκαλούμενο «σχέδιο Φοίνικας», δηλαδή των ενεργειών εκδικητικού κατά βάση χαρακτήρα
εναντίον προσώπων που έχουν συμβάλει στην εξάρθρωση των Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι ενέργειες αφορούν στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος, στον εμπρησμό στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 26 Ιουνίου και στην αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αποτυπώματα ενός εκ των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν στο χειρόγραφο προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή του φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.
Το χειρόγραφο είχε εντοπιστεί σε κάδο απορριμμάτων σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, σκισμένο σε 49 κομμάτια. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους δύο κατηγορουμένους, είχαν εντοπίσει στον κάδο το προσχέδιο της προκήρυξης προτού αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.
Keywords
Τυχαία Θέματα