''να 'παραμεινει η βρετανια σε μια αναδιοργανωμενη ε.ε''

13:09 17/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Η παραμονή της Βρετανίας σε μια αναδιοργανωμένη Ε.Ε., θα αποτελούσε την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουίλιαμ Χέιγκ...

Μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο επισήμανε πως μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βλάψει το παγκόσμιο κύρος της χώρας, θα αποτρέψει τους επενδυτές και θα υπονομεύσει το εμπόριο.
«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι ''πληγές'', οι οποίες
έχουν προκληθεί από τα σφάλματα της Ε.Ε. είναι τόσο μεγάλες που οι μεταρρυθμίσεις είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν και η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει...Πιστεύω ωστόσο ότι πραγματοποιώντας μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, ώστε η Βρετανία να επιθυμεί να παραμείνει σε αυτή, αποτελεί την καλύτερη λύση τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη», είπε.
Στο ίδιο συνέδριο, ο ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από μια πιθανή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «τεράστιοι», ενώ σημείωσε ότι η Ρώμη και το Λονδίνο θα πρέπει να εργαστούν από κοινού ώστε να επέλθουν μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε., κάτι που απαιτεί «αλλαγή ταχυτήτων».
Οι δύο χώρες θα πρέπει να αναλάβουν δράση για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, που θα συμπεριλαμβάνει τους τομείς της ενέργειας, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής οικονομίας, δήλωσε ο κ. Λέτα και πρόσθεσε ότι η ενιαία αγορά είναι ο «καλύτερος μηχανισμός αποκατάστασης της ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα