Απο ενιαιο φορεα ολες οι συνταξεις,με βασικη στα 360 ευρω...

08:27 29/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Tην πρόταση για δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης, με βασικό κορμό το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, επεξεργάζεται η διοίκηση του και θα την καταθέσει άμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Καθημερινής'',...
το σχέδιο προβλέπει την ένταξη στο νέο φορέα των βασικών συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας και εν προκειμένω, πέραν του ΙΚΑ, τη συμμετοχή
του ΟΓΑ, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε πρόκειται για επιστήμονες, νομικοί, ιατροί, μηχανικοί, είτε πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες.

Το κρίσιμο, όπως γράφει η είναι να ξεκινήσει η ενοποίηση κυρίως με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ και να ακολουθήσει αργότερα το Ταμείο των επιστημόνων, λόγω και της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν οι πηγές εσόδων.
Στην πράξη, θα εφαρμοσθεί το σουηδικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα