Απεβιωσε ο πρωην δικτατορας της αργεντινης χορχε βιντελα...

19:22 17/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής, Χόρχε Ράφαελ Βιντέλα απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, στην φυλακή της περιοχής Μάρκος Παθ, όπου εξέτιε ποινή για εγκλήματα στη διάρκεια της δικτατορίας κατά την περίοδο 1976-1981, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Βιντέλα έφυγε από τη ζωή από φυσιολογικά αίτια...
Ο Βιντέλα ανέτρεψε την κυβέρνηση Περόν το 1976, κι έκτοτε εκατοντάδες άνθρωποι βασανίστηκαν, χιλιάδες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι φέρουν μέχρι σήμερα τον πικρό προσδιορισμό του “desaparecidos” («αγνοούμενοι»).

Όμως, πέρα από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο Βιντέλα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης
πενήντα ετών για την αρπαγή εκατοντάδων βρεφών, που αποσπάστηκαν παράνομα από τις οικογένειες τους, κατά τη διάρκεια της θητείας του και δόθηκαν για υιοθεσία, ενώ τα περισσότερα από αυτά γεννήθηκαν σε κατάσταση αιχμαλωσίας και μυστικά.
Χάρη ωστόσο στον αγώνα που δίνει η οργάνωση Abuelas de la Plaza de Mayo, πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν καταφέρει να συναντήσουν τους βιολογικούς γονείς τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 87χρονος δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και λέγεται πως οι υπάλληλοι του σωφρονιστικού ιδρύματος τον βρήκαν νεκρό στο κελί του.Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα