Απεργουν σημερα οι τραυματιοφορεις

10:14 6/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Aπεργούν σήμερα, Πέμπτη, οι τραυματιοφορείς, ενώ σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Παρασκευή οι Ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και των γιατρών του ΙΚΑ. Οπως ανέφεραν...
οι εκπρόσωποι των τριών κλάδων, υπάρχουν 6.500 κενές θέσεις γιατρων στις Μονάδες Υγείας όλης της χώρας, ενώ χαρακτηρισαν ως υγειονομική βόμβα τους ανασφάλιστους που δεν προσέρχονται στο Σύστημα Υγείας.

Οι τραυματιοφορείς έχουν προγραμματίσει
για σήμερα συγκέντρωση στις 10.30 στο υπουργείο Υγείας. Στις 10 προγραμματίζουν επίσης συγκέντρωση οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών και απαιτούν τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.
Keywords
Τυχαία Θέματα