Αυξηση 18% στην τουριστικη κινηση τον μαϊο

09:43 6/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Διεύρυνση της τάξης του 17 - 18% καταγράφηκε τον Μάιο στην τουριστική κίνηση, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Αν. Ανδρεάδης, στο περιθώριο παρουσίασης της «Marketing Greece» στη Θεσσαλονίκη. Για το...
σύνολο του πρώτου πενταμήνου η αύξηση της τουριστικής κίνησης πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 7%, με έντονη τη δυναμική της ρωσικής αγοράς, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί από τον Ιούνιο και έπειτα. Στις προξενικές αρχές στη Μόσχα εκδίδονται
καθημερινά περί τις 13.000 - 15.000 βίζες. Ιδιαίτερα θετικό κρίνεται το γεγονός ότι αύξηση της τουριστικής κίνησης αφορά και την Αθήνα (10%) και η Θεσσαλονίκη (14%).
Μεγάλη ζήτηση
«Πρόσω ολοταχώς» κινείται ο κλάδος της κρουαζιέρας καθώς οι επιβάτες διπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια, και η διεθνής ζήτηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. τουριστικούς επισκέπτες το 2016 από 20 εκατ. το 2011. Ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Αν. Λιάσκος μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Maritime Economies ανέφερε πως η τάση αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί και στα ελληνικά λιμάνια με την άνοδο των εσόδων τους στα 2 δισ. ευρώ από τον κλάδο της κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου οι τομείς της Κρουαζιέρας και του Γιώτινγκ, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συνδυαστικά περισσότερες από 40.000 νέες θέσεις εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα