Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των μέτρων

14:28 28/4/2021 - Πηγή: Fimotro
Το απόγευμα ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει την άρση απαγορεύσεων

Στην τελική ευθεία για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έχει μπει η χώρα μας, καθώς στον ορίζοντα πλέον φαίνεται η πλήρης κατάργηση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Το πρώτο βήμα γίνεται τη Δευτέρα 3 Μαΐου, καθώς απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές. Με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, σήμερα οι ειδικοί αποφασίζουν για την κατάργηση των sms μετακίνησης.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων

θα γίνουν στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας. Στην ενημέρωση, που όπως κάθε Τετάρτη γίνεται από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα είναι παρόντες και η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αφού δεν θα γίνει η ενημέρωση της Παρασκευής.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργός Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση. «Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», δήλωσε νρίτερα στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα που ανοίγει η εστίαση, για την οποία δεν απαιτείται η αποστολή SMS, είναι ορατό το ενδεχόμενο να καταργηθεί εντελώς η πρακτική αυτή.

Από την άλλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες έβλεπε τα μηνύματα να μας συνοδεύουν για κάποιο διάστημα ακόμα. «Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα sms είναι θέμα ημερών να αποτελέσουν παρελθόν, με δεδομένο ότι δεν απαιτείται η χρήση τους για την εστίαση.

Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μετακινήσεις στις 15 Μαΐου

Το βέβαιο είναι ότι όλες οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις θα καταργηθούν μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού.

Ήδη από την Δευτέρα η απαγόρευση ισχύει από τις 22:00 το βράδυ ενώ σε μία εβδομάδα, με το άνοιγμα της εστίασης θα πάει στις 23:00. Την ώρα που μέσα στην πόλη, το μποτιλιάρισμα χτυπάει κόκκινο, στα διόδια δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που κόντρα στις συστάσεις, δοκιμάζουν την τύχη τους στα μπλόκα.

To χρονοδιάγραμμα

Από το Μεγάλο Σάββατο (1η Μαϊου) θα μπορούμε να μετακινούμαστε για όλες τις δραστηριότητες από δήμο σε δήμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 3 Μαϊου θα καταργηθούν τα SMS μαζί με το άνοιγμα της εστίασης.

Στις 10 Μαϊου ανοίγουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια). Εκείνη την εβδομάδα θα επανεξεταστεί η απελευθέρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Στις 15 Μαϊου αρχίζει επίσημα η τουριστική περίοδος και πλέον οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες από περιφέρεια περιφέρεια.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες του εμπορίου και φυσικά τον πολιτιστικό τομέα (κινηματογράφοι και θέατρα), οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, ίσως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

The post Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των μέτρων appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα