Αντισταθμιστικα οφελη για τον ταρ ζητησε ο λαφαζανης

08:38 14/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fluxys, του βελγικού διαχειριστή αερίου, εταιρεία η oποία κατέχει το 19% των μετοχών του αγωγού TransAdriatic Pipeline και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενδιαφερθεί για...
ένα μερίδιο στον ΔΕΣΦΑ συναντήθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στις συνομιλίες που είχε με τον κ. Walter Peeraer, τον διευθύνοντα
σύμβουλο της Fluxys, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον ΤΑΡ και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για το Δημόσιο από τη διέλευση του αγωγού.
«Θέλουμε να προχωρήσει ο ΤΑΡ χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Ο υπουργός επισήμανε ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μονομερής, χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα πέρα από την ίδια τη διέλευση του αγωγού και υπενθύμισε στον κ. Peeraer ότι έχει ζητήσει από τη διοίκηση του ΤΑΡ να υπάρξει σύντομα ουσιαστική συζήτηση επί των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για «εύλογα αντισταθμιστικά οφέλη για το Δημόσιο» και ζήτησε να εξεταστούν τροποποιήσεις στη χάραξη του ΤΑΡ, ιδιαίτερης σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν εύλογες και δίκαιες αποζημιώσεις για τους αγρότες στα σημεία διέλευσης του αγωγού, με βάση το σχέδιο «Αποκατάστασης Διαβίωσης» που θα συναφθεί μεταξύ των δύο μερών, του Δημοσίου και της κοινοπραξίας του αγωγού.
Από την πλευρά του ο κ. Peeraer δήλωσε ότι θα συνδράμει το αίτημα του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξει άμεση συζήτηση με τη διοίκηση του ΤΑΡ και προσκάλεσε τον κ. Λαφαζάνη στον ενεργειακό κόμβο, hub, που έχει δημιουργήσει η Fluxys στην πόλη Zeebrugge. Πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα