''ανοιχτοσ'' σε προτασεις για αλλαγες για τον ενιαιο φορο ακινητων δηλωνει ο στουρναρας...

14:43 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Διατεθειμένος να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές, όσον αφορά στον ενιαίο φόρο ακινήτων δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ...
έπειτα από τη σύσκεψη που διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών
ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν» διευκρινίζοντας ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που απαιτούνται.
Εξέφρασε δε, τη διάθεση να κάνει ότι καλύτερο γίνεται εκφράζοντας την ελπίδα η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Σε ό, τι αφορά την άφιξη της τρόικας και για το εάν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας απάντησε ως εξής: Μου έχουν ζητήσει ραντεβού για την επόμενη Τρίτη. Τι να σας πω τώρα άλλο».
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείτο δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Αθήνα, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία με την κυβέρνηση στο πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014.
Ως ψευδές και ανακριβές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε το δημοσίευμα του Reuters ο κ. Βενιζέλος.
Την ερχόμενη εβδομάδα νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα ναυπηγεία
«Τελικά δεν μιλήσαμε για τα ναυπηγεία -θα επανέλθουμε στο θέμα την Τρίτη ή την Τετάρτη- γιατί έπρεπε να λύσουμε θέματα σχεδιασμού ΕΣΠΑ και ενιαίου φόρου ακινήτων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τονίζοντας και αυτός για το ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων ότι θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου.
Πιο απλό και λειτουργικό το νέο ΕΣΠΑ
Εκτενής, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ήταν η συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ.
Όπως δήλωσε οι προσπάθειες διαμόρφωσής του βρίσκονται στην τελική ευθεία και τόνισε πως το ζητούμενο είναι το νέο ΕΣΠΑ «να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του».
«Πιο απλό, όχι γραφειοκρατικό. Αυτή τη συζήτηση κάναμε και πιστεύω ότι είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου η οριστική διαμόρφωσή του» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα