''αναπτυξη σημαινει θεσεις εργασιασ''...

16:35 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ...
Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για «ριζοσπαστικές, διαρθρωτικές αλλαγές», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ...
Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Έμμα Μπονίνο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς θέσεις εργασίας.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε,
τη θεωρία που λέει ανάπτυξη χωρίς πιστώσεις, ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας. Για μας ανάπτυξη σημαίνει ρευστότητα, θέσεις εργασίας και προστασία της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο. «Θα δουλέψουμε για την προστασία και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης και των βιομηχανιών μας», πρόσθεσε.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι κατά τη συνάντησή της με τον κ. Βενιζέλο δεν συζητήθηκε το θέμα των γερμανικών εκλογών, αλλά τα όσα αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του περασμένου Ιουνίου, για το θέμα της απασχόλησης. Οι αποφάσεις αυτές όπως είπε, «αποτελούν πεδίο δράσης, με σαφείς στόχους για τις δυο προεδρίες μας, το 2014». Σύμφωνα με την ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών «οι πολιτικές για την προαγωγή της απασχόλησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του βιομηχανικού τομέα πρέπει να μετατραπούν άμεσα σε προτεραιότητες».
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη, συναντήθηκε το πρωί και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η ελληνική και ιταλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2014, η στενή συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας, η ανάγκη τόνωσης της απασχόλησης και η συζήτηση γύρω από το «δημοκρατικό έλλειμμα» στην Ευρώπη.
Αυτή την ώρα, ο κ. Βενιζέλος συναντάται με τον Ιταλό υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα