''αναγκη αναθεωρησης της ευρωπαικης πολιτικης για την προστασια του ανθρωπου''...

15:00 22/4/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΙΤΑΛΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, ...
ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ Ή ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΗΤΟ!
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, επισημαίνει η Εθνική Επιτροπή
για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως ανεξάρτητου συμβουλευτικού οργάνου της Πολιτείας.

Παράλληλα, η ΕΕΔΑ εκφράζει εκ νέου την εντονότατη ανησυχία της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επαναλαμβανόμενες ναυτικές τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.
Ακόμη, επισημαίνει η επιτροπή ότι «η συνεχιζόμενη ανασφάλεια στις χώρες καταγωγής και η συνακόλουθη αύξηση των ροών, καθιστά επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής υπό τα νέα αυτά δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και η μη-επαναπροώθηση προσώπων που χρήζουν ή ενδεχομένως χρήζουν προστασίας, αποτελούν υποχρεώσεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κρατών, βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΔΑ επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης και δικαιότερης κατανομής των ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείριση των ροών.

Για την αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αρκεί μόνο η παροχή οικονομικής ενίσχυσης στην Ελλάδα, επισημαίνει η Επιτροπή, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη το σύστημα ασύλου να επανασχεδιαστεί, «εστιάζοντας στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι σε πρακτικές «αποθήκευσης» ανθρώπων σε συγκεκριμένα κράτη-μέλη».
Keywords
Τυχαία Θέματα