''an δεν το κανετε αυτο money is blocked''...

17:13 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...
Τον τελευταίο εκβιασμό της τρόικας αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους.

«Τι κάνετε», ρώτησε αθώα ο Πρόεδρος
της ...
Δημοκρατίας τον υπουργό Οικονομικών.

«Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των δυσκολιών. Και ιδιαίτερα σε ένα από τα θέματα αυτά, τα δύσκολα, όταν βρεθήκαμε σε αδιέξοδο - γιατί βρεθήκαμε - στο τελευταίο Eurogroup μου είπαν: ‘Aν δεν το λύσετε αυτό, money is blocked’. Kαι ευτυχώς, το πήρε ο Πρωθυπουργός επάνω του και το λύσαμε. Είναι πολύ βασικό αυτό», εξομολογήθηκε ο κ. Στουρνάρας. «Πολύ ωραία», απάντησε ο κ. Παπούλιας σαν να ήθελε να φρενάρει τον υπουργό των Οικονομικών ώστε να μην αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες από την τελευταία διαπραγμάτευση.

Ο κ. Στουρνάρας δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το θέμα την «επίλυση» του οποίου απαίτησαν οι Τροϊκανοί, ωστόσο το μυαλό όλων πηγαίνει στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που για τους εκπροσώπους των δανειστών αποτελούσε προαπαιτούμενο ώστε να εκταμιευτεί η δόση. Κι αυτό διότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για τις «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» δημοσίων υπαλλήλων κυρίως λόγω άρνησης της ΔΗΜΑΡ.
Στη συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί το προηγούμενο Σάββατο, αφού ο κ. Στουρνάρας είχε επιστρέψει από το Δουβλίνο όπου συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που μετέχουν στο Eurogroup, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν στην πραγματοποίηση 15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

Από την ανασύνθεση όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες συνδυαστικά με την αποκάλυψη του κ. Στουρνάρα για το τελεσίγραφο της τρόικας προκύπτει ότι το Eurogroup απείλησε ευθέως τον υπουργό Οικονομικών ότι η δόση δεν θα εκταμιευτεί αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου. Ισως γι' αυτό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει, στο διάγγελμα της Δευτέρας, ότι δεν μιλάμε για ανθρωποθυσίες...

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Εθνικής ΤράπεζαςΕνημερώνοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επόμενες κινήσεις μετά το ναυάγιο στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

«Με την Εθνική θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να σηκώσει το 10% από την αγορά. Εύχομαι να το μπορέσει. Αν δεν μπορέσει θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αλλά εύχομαι να μπορέσει», τόνισε ο κ. Στουρνάρας που δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κ. Παπούλια και απάντησε: «Ευχαριστούμε. Δουλέψαμε πολύ συλλογικά και γι’αυτό πετύχαμε πράγματα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα