Αμφισβητουν γιατι πλεον ξερουν...

08:07 23/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Τις ενστάσεις της για τη δημοσκόπηση της εταιρεία Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών που δίνει προβάδισμα 3,5 % στον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητεί ...
η Νέα Δημοκρατία.
Όπως επισημαίνει η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή της δεν πρόκειται για δημοσκόπηση αλλά για «εκτίμηση επιρροής».
Επίσης, η ΝΔ τονίζει ότι "αφορά περίοδο πολύ προγενέστερη της σημερινής. Η «έρευνα» αφορά περίοδο που δεν έχουν αξιολογηθεί σημαντικά γεγονότα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «φωτογραφία της στιγμής», αλλά «φωτογραφία» μιας άλλης στιγμής".
Τρίτον, σημειώνει: "Έκπληξη και εύλογους προβληματισμούς προκαλεί η (αντιδεοντολογική) καθυστέρηση δημοσίευσής της κατά τουλάχιστον 1 εβδομάδα από τον «πελάτη», δηλαδή την Εφημερίδα των Συντακτών. Γιατί επέλεξε να προβάλει σήμερα μια «δημοσκόπηση» που είχε παραλάβει πριν τόσες ημέρες;'
Τέταρτον, "η εταιρεία Public Issue χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία στάθμισης από τις άλλες εταιρείες, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως αμφιλεγόμενη. Για παράδειγμα πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές (τελευταία δημοσιοποιημένη έρευνα) στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που δημοσιοποίησε η Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο με 6% και τελικά έχασε τις εκλογές με 3 μονάδες! (Αποτέλεσμα εκλογών ΝΔ 29,66% - ΣΥΡΙΖΑ 26,89%)".

Η ΝΔ παραθέτει στη συνέχεια τη σχετική κάρτα με την τελευταία (δημοσιοποιημένη) εκτίμηση της Public Issue πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012

"Παρόλα αυτά ακόμα και τα ευρήματα της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνουν αδιαμφισβήτητη επικράτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έναντι του κ. Αλέξη Τσίπρα κατά 9% και μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στον δείκτη εμπιστοσύνης σε κόμμα διακυβέρνησης (διαφορά 4%) και στον δείκτη καλύτερης κυβέρνησης για την χώρα (διαφορά 3%)" υπογραμμίζει η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγοντας:
"Ως εκ τούτου τα «ευρήματα» της εταιρίας Public Issue, παρότι αφορούν αμφισβητούμενο τρόπο στάθμισης και προγενέστερη περίοδο της σημερινής, αξιολογούνται θετικά".
Πηγή : enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα