Ακαρπη η συναντηση ολμε - αρβανιτοπουλου...

17:59 22/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο...
μετά από αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης τόνισε ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν πείσθηκε από τη συνομιλία που είχε με τον υπουργό και ότι θα επιμείνει στην πρόθεσή του για απεργιακή κινητοποίηση με την έναρξη του σχολικού έτους.
Από την πλευρά
του ο κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. «Τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού: «Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου».
Πρόσθεσε, η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.
Για όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είπε πως έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε «αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας -περίπου το 60%- να απορροφηθούν από Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας», ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου, ή και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα