''το θεμα των πλειστηριασμων εκλεισε''...

16:59 22/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό. Αναμένεται δήλωση του κ. Σαμαρά.. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα της άρσης απαγόρεσης πλειστηριασμών α' κατοικίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε «νομίζω πως ναι»,
ενώ όπως έκανε γνωστό, στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.
«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και μίλησε για επιτήδειους που κρύβονται πίσω από όσους πραγματική ανάγκη:
«Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας», σημείωσε στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Γ. Στουρνάρας: Κάναμε γενική συζήτηση Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που ήταν παρών στη συνάντηση μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, όπως και το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού. ΑΔΕΔΥ: Το ποτήρι ξεχείλισε
«Όχι» στους πλειστηριασμούς για τις κύριες κατοικίες λέει σε υψηλούς τόνους η ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντας «προκλητική κοροϊδία» τα περί θέσπισης κοινωνικών κριτηρίων για την άρση της απαγόρευσης.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προετοιμάζει ρυθμίσεις για κατάσχεση ακόμη και της πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.. Αποκρύπτουν όμως, υπογραμμίζει, το γεγονός ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι - με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών- για τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, «εξαιτίας της οποίας αδυνατούν χιλιάδες άνθρωποι να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες ζωής και ακόμη δε περισσότερο δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πλέον τα δάνεια της βασικής τους κατοικίας».
«Μέσα σε αυτή τη δραματική πραγματικότητα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «μεθοδεύουν τρόπους για να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους», ενώ «τα κοινωνικά κριτήρια, τα οποία επικαλούνται, είναι μία προκλητική κοροϊδία, ιδιαίτερα στη χώρα μας που η πλειοψηφία της κοινωνίας, αντιμετωπίζει, σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης».
Τα στεγαστικά δάνεια δεν αποπληρώνονται όχι διότι δεν θέλουν οι δανειολήπτες αλλά διότι δεν μπορούν, τονίζει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και δηλώνει «καθαρά και σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει, μετά τη λεηλασία του εισοδήματος μας, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις απολύσεις εργαζομένων και τις κατασχέσεις των σπιτιών μας». «Το ποτήρι ξεχείλισε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα