Τι προβλέπει ο ενιαίος μηχανισμός τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ

12:29 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντάνιελ Νουί, ανακοίνωσε πρόσφατα τους βασικούς στόχους για τον ενιαίο μηχανισμό τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, έτσι όπως αυτός θα διαμορφωθεί μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ντάνιελ Νουί «καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο έτος πλήρους εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών, θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την

τραπεζική διαφάνεια».

Η επικεφαλής του θεσμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπογράμμισε ακόμα πως οι βασικές προτεραιότητες του ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για τον έλεγχο των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων,με απώτερο σκοπό την οικονομική ανάπτυξη.

Ως βασικές προτεραιότητες της ΕΚΤ έτσι, ορίζονται η κεφαλαιακή επάρκεια, η ρευστότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων, η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μοντέλου που θα αποσκοπεί στην κερδοφορία του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, όπως επίσης και η εξέταση όλων των πιθανών κινδύνων που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι παραπάνω βασικές προτεραιότητες της ΕΚΤ, πρόκειται να έχουν άμεση εφαρμογή σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα που βρίσκονται στην Ευρωζώνη ενώ θα προσαρμόζονται κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις επιμέρους ανάγκες των τραπεζών, υπογραμμίζει η Ντάνιελ Νουί.

Παρ΄όλα αυτά η Επικεφαλής της ΕΚΤ, σημειώνει πως ενδεχομένως η πρακτική άσκηση των παραπάνω προϋποθέσεων να χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να φανούν τα θετικά αποτελέσματα του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

The post Τι προβλέπει ο ενιαίος μηχανισμός τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα