Α.διαμαντοπουλου: σταθερη κυβερνηση - προσκληση στη δημαρ

07:12 7/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Η Δ’ Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών με αδιαμόρφωτα χαρακτηριστικά» τονίζει στην πλατφόρμα που κατέθεσε ενόψει της αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου, χρησιμοποιώντας μάλιστα μία ρήση του Γκράμσι : «Ο παλιός κόσμος πεθάνει και ο νέος...
κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων». Στην εισαγωγή της η κυρία Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για κατάρρευση 38 χρόνων μεταπολίτευσης και εκτιμά ότι η αλλαγή σελίδας απαιτεί επαναπροσδιορισμό του πολιτικού στίγματος και νέο προγραμματικό λόγο. «Το
ΠΑΣΟΚ προχωρά στην κορυφαία διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού με χαρακτηριστικά κατεπείγοντος χωρίς ουσιαστική συζήτηση, όταν μάλιστα έρχονται εκλογές».

Η υπουργός Παιδείας δεν παίρνει θέση για τον ποιον θα στηρίξει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνάντηση της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα εκφράσει τη στήριξη της στον υπουργό Οικονομικών. Από την πλατφόρμα της όμως προκύπτει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των εκλογών στην λογική της υπέρβασης του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση νέου κόμματος.

Επιπλέον ζητά η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές να είναι σταθερή και ισχυρή και εφόσον είναι κυβέρνηση συνεργασίας τα κόμματα που την αποτελούν να έχουν δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, διάθεση να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και μία αυτονόητη προσήλωση στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα