Αισιοδοξος για την πορεια της οικονομιας ο προβοπουλος

06:27 7/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις στην οικονομία και την υπέρβαση της κρίσης εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Εν τω μεταξύ, όλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του...
δημοσίου (PSI), όπως δήλωσαν εγχώριοι τραπεζίτες
στο Reuters.

Είναι θετικό ότι οι εταίροι συμπαρίστανται στη χώρα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία, τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Με την ολοκλήρωση του PSI ανοίγει μία νέα σελίδα για τη χώρα, είπε ο κ. Προβόπουλος και υπογράμμισε ότι πρέπει να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Και επισήμανε: «Ασφαλώς το κλίμα είναι αρνητικό ακόμη, αλλά εναπόκειται σε εμάς να το αλλάξουμε. Στα χέρια μας είναι η τύχη της χώρας και δεν θα αφήσουμε να πάνε όλα χαμένα».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για το θέμα του PSI και την πορεία της οικονομίας.

Αισοδοξία για το PSI

Στο μεταξύ, όλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του δημοσίου (PSI), είπαν εγχώριοι τραπεζίτες στο Reuters την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ομόλογα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 40 δισ. ευρώ.

«Περιμένω ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο PSI. Έχουμε περίπου 40 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων», είπε κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης στο πρακτορείο.

Άλλες τρεις τραπεζικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι το σύνολο των εγχωρίων χρηματοπιστωτικών συστημάτων θα ανταλλάξουν τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν.

Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI, δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ό,τι δε αφορά τους μικροεπενδυτές ο εκπρόσωπος επανέλαβε είπε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει για νομικούς λόγους να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όλα τα ομόλογα. Μετά θα γίνει μια προσπάθεια για όσους είχαν βάλει τις αποταμιεύσεις τους. Αλλά αφήστε να ολοκληρωθεί το PSI, μην ανοίγουμε θέματα που είναι πρόωρα».

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα δεν προβλέπει την καταβολή πληρωμών στους ιδιώτες πιστωτές που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI, όπως τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα στη Φρανκφούρτη με εκπροσώπους γερμανικών τραπεζών.
Keywords
Τυχαία Θέματα