Weidmann(εκτ): δεν φταινε οι οικοι για την κριση

09:02 19/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι οίκοι αξιολόγησης δεν ευθύνονται για την κρίση δήλωσε την Τετάρτη ο Jens Weidmann της ΕΚΤ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί μέσα στο 2012, μεταδίδει το Reuters. Ειδικότερα, ο κ. Weidmann υποστήριξε ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν πρέπει να...
κατηγορούνται για την κρίση, λέγοντας ότι είναι απλά οι αγγελιοφόροι κακών μηνυμάτων και όχι η πηγή του προβλήματος.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί μέσα στο 2012.

"Το
2012 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για την χάραξη της μελλοντικής πορείας της νομισματικής ένωσης. Πιστεύω ότι όλα τα μέλη έχουν τη βούληση να ξεπεράσουν την κρίση για τη διατήρηση της σταθερότητας στη νομισματική ένωση" σημείωσε ο κ. Weidmann.

O κ. Weidmann ανέφερε ακόμα ότι η υποβάθμιση του EFSF σε ΑΑ+ αποδεικνύει ότι υπάρχουν όρια στην επίλυση της κρίσης χρέους, τονίζοντας ότι τα κράτη μέλη πρέπει να μείνουν προσηλωμένα στα προγράμματα λιτότητας.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών με την προσαρμογή τωνδημοσιονομικών τους και την μεταρρύθμιση των οικονομιών τους, πρόσθεσε.

"H απώλεια του ΑΑΑ του EFSF αποδεικνύει κατά τη γνώμη μου ότι υπάρχουν όρια στην επίλυση της κρίσης" ανέφερε ο κ. Weidmann.
Keywords
Τυχαία Θέματα