To xριστουγεννιατικο μηνυμα του παπα...

«Όταν έχεις τον Χριστό φίλο σου, έχεις χαρά, ηρεμία και ευτυχία», με αυτή ...
την ανάρτηση στο Twitter ξεκίνησε το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος πριν το καθιερωμένο «Urbi et Orbi» στους χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Στην φετινή παπική ευλογία του «Urbi et Orbi» («στην πόλη (ενν. της Ρώμης) και στην οικουμένη»), ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα ειρήνης στη Μέση Ανατολή και ευχήθηκε να δοθεί τέλος στις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και τις τρομοκρατικές
επιθέσεις στη Δύση.

«Εκεί όπου γεννιέται ο Θεός, γεννιέται η ελπίδα. Όπου γεννιέται ο Θεός, γεννιέται η ειρήνη. Και όπου γεννιέται η ειρήνη δεν υπάρχει θέση για το μίσος και τον πόλεμο», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Και όμως εκεί που γεννήθηκε ο υιός του Θεού, συνεχίζονται οι εντάσεις και η βία και η ειρήνη παραμένει ένα δώρο που πρέπει να επικαλεστείς και να χτίσεις», συνέχισε στην ομιλία του ο Πάπας.

Την ίδια στιγμή, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στρέψει το βλέμμα της στη Μέση Ανατολή ώστε να σταματήσουν οι βιαιότητες, ενώ έκανε συγκεκριμένη αναφορά στα θύματα πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Η σκέψη μου πηγαίνει σε εκείνους που επλήγησαν από τρομοκρατικές ενέργειες, κυρίως τις πιο πρόσφατες στον ουρανό της Αιγύπτου, στη Βηρυτό, το Παρίσι, το Μπαμάκο, την Τυνησία», πρόσθεσε.

Ειδική αναφορά, όμως, έκανε και στους πρόσφυγες λέγοντας: «Ας μη λείψει η παρηγοριά μας σε όσους φεύγουν από τη μιζέρια ή τον πόλεμο, ταξιδεύοντας υπό απάνθρωπες συνθήκες και ρισκάροντας τη ζωή τους. Ας αποζημιωθούν με ευλογία, ενώ ιδιώτες και κράτη επιχειρούν με γενναιοδωρία να περισυλλέξουν και να υποδεχθούν πολυάριθμους μετανάστες και πρόσφυγες, βοηθώντας τους να χτίσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον για τους ιδίους και τους αγαπημένους τους και για να ενσωματωθούν στο εσωτερικό των κοινωνιών που τους δέχονται», είπε ο ποντίφικας.

Όσο για την οικονομική κρίση, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «Αυτή την ημέρα γιορτής, ο Κύριος να ξαναδώσει ελπίδα σε όσους δεν έχουν δουλειά και να στηρίξει την προσπάθεια όσων έχουν τη δημόσια ευθύνη σε πολιτικό επίπεδο και οικονομικό, μέχρι να συνεχίσουν το κοινό καλό για να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ζωής».
Keywords
Τυχαία Θέματα