Thn παρασκευη ξεκινα η εθελουσια εξοδος στην εθνικη...

...ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ...
Πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, οι λεπτομέρειες του οποίου γνωστοποιήθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων της,...
θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει από την Παρασκευή 20 τρέχοντος μηνός και λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον και θα γίνουν αποδεκτές, να λυθούν
την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των πρώην FBB και Probank, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει ο καθένας τους και αποσκοπεί στη συμμετοχή 2.000 εξ αυτών.

Το συνολικό κόστος για την Τράπεζα, σε περίπτωση συμμετοχής 2.000 υπαλλήλων στο πρόγραμμα, υπολογίζεται σε 160 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους εκτιμάται σε ποσό ύψους 120 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εξάλλου, η ολοκλήρωση της οικειοθελούς αποχώρησης του 15% περίπου του προσωπικού της τράπεζας στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα για το διευθύνοντα σύμβουλό της Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος εφαρμόζει ένα σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών που θα επιτρέψουν στον όμιλο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση χρέους στην εγχώρια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λειτουργικό κόστος της Εθνικής Τράπεζας, λόγω της κρίσης, έχει μειωθεί από το εννεάμηνο του 2009 κατά 25%, ενώ η μείωση αυτή κατέστη δυνατή κυρίως μέσω της περικοπής δαπανών προσωπικού κατά 28% την ίδια περίοδο. Αν ληφθεί υπόψιν η συμφωνημένη περικοπή κατά 3,50% στις αρχές του 2014, η σωρευτική μείωση από την αρχή της κρίσης θα ξεπεράσει το 30%.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου του 2013, οι δαπάνες προσωπικού περιορίστηκαν σε ετήσια βάση κατά 13% στην Ελλάδα, ενώ το σύνολο των δαπανών μειώθηκε την ίδια περίοδο κατά 7%.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα