Thn eρχομενη εβδομαδα η καταθεση του ν/ς για τον ενφα...

Σε γεφύρι της Άρτας τείνει να εξελιχθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αφού η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η οποία αναμενόταν...
για σήμερα Πέμπτη, τελικά μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.
Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου έκανε λόγο για εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, διευκρινίζοντας ότι η κατάθεσή του θα γίνει το αργότερο έως τις 5 Δεκεμβρίου.
Σε αυτή την περίπτωση θα προηγηθεί η ψήφιση
του σχεδίου του προϋπολογισμού (7 Δεκεμβρίου) δημιουργώντας και μία παγκόσμια πρώτη αφού η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό τα συμπεράσματα του οποίου θα βασίζονται σε επιμέρους προβλέψεις τις οποίες ακόμη δεν γνωρίζει και δεν έχει εγκρίνει.
Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η αναβολή της κατάθεσης οφείλεται σε παρατηρήσεις και διευκρινίσεις επί του σχεδίου που ζήτησε με email η τρόικα και οι οποίες θα συζητηθούν με την έλευση της τριμερούς την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμφωνηθεί από κοινού το τελικό σχέδιο νόμου για να προλάβει η κυβέρνηση και τις ημερομηνίες ψήφισης πριν διακόψει τις εργασίες της η Βουλή στις 21-22 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου στη συνάντηση το βράδυ της Τρίτης όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη σύγκλιση και χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία.
Αντιρρήσεις εγείρονται εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη και για τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, για το θέμα των πλειστηριασμών και των απολύσεων.
Είναι ενδεικτική η δήλωση του κ. Βενιζέλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα δύο αυτά θέματα και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), πως «ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στις νομοθετικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει μέχρι τον Ιανουάριο με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία καταγράφονται δεκάδες στρεβλώσεις στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών.
Στο σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι η κοινωνία δεν αντέχει αλλά μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα και ότι ήρθε η ώρα της σύγκρουσης με ισχυρά συμφέροντα και συντεχνίες που εκμεταλλεύονται τις στρεβλώσεις αυτές.
Τέλος, στελέχη της κυβέρνησης που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, λένε στο naftemporiki.gr ότι και στις Βρυξέλλες εν όψει των ευρωεκλογών αρχίζει και αποκτά βαρύνουσα πολιτική σημασία η επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα