Otan h δημοσιογραφια οδηγει στην κυβερνηση...

15:36 26/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα, έλεγαν οι παλιοί δημοσιογράφοι και φαίνεται οι νεώτερες γενιές το ακολουθούν με εντυπωσιακά μάλιστα αποτελέσματα. Μόνο, που εσχάτως ο δρόμος ...
που παίρνουν πολλοί δημοσιογράφοι, που εγκαταλείπουν το επάγγελμα φαίνεται να οδηγεί συνήθως στην πολιτική, ίσως γιατί η «πρώτη» και η «τέταρτη» εξουσία «γειτονεύουν». Δημοσιογραφία και πολιτική είναι προφανώς συγκοινωνούντα δοχεία, όπως αποδεικνύει η παρουσία, όχι ενός και δυο, αλλά έξι (!) δημοσιογράφων στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Παραλίγο μάλιστα ο αριθμός να ανέβαινε
στους 7, εάν δεν αποχωρούσε αμέσως η Σοφία Βούλτεψη από το υφυπουργείο Υγείας.

Στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετέχουν λοιπόν ο Γιάννης Μιχελάκης ως υπουργός Εσωτερικών, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ως υπουργός Πολιτισμού, ο Σίμος Κεδίκογλου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Κώστας Γκιουλέκας ως υφυπουργός Παιδείας, ο Γιάννης Ανδριανός ως υφυπουργός Πολιτισμού και ο Παντελής Καψής ως υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Πέντε προέρχονται από τη ΝΔ, τρεις εκ των οποίων ήταν στην προηγούμενη ή σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ένας, ο κ. Καψής υποδείχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει σε υπουργική θέση και στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αργά, αλλά σταθερά και ανοδικά, οι δημοσιογράφοι γίνονται μαζί με τους δικηγόρους, τους μηχανισμούς, τους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς, η επαγγελματική εκείνη κάστα, που τροφοδοτεί διαρκώς με πληθώρα στελεχών της την πολιτική.

Επιπλέον δε, η σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης δείχνει ότι οι δημοσιογράφοι μόνο συμπληρωματικό και υποδεέστερο ρόλο δεν παίζουν.

Ο κ. Μιχελάκης αναλαμβάνει έναν ισχυρό τομέα, όπου ανήκει μεταξύ των άλλων η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, παρότι έχασε το υπουργείο Άμυνας, διατηρήθηκε στην πρώτη γραμμή με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, εκείνο του Πολιτισμού, όπου ανήκει και ο Αθλητισμός.

Ο Σίμος Κεδίκογλου παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και πολλοί τον θεωρούσαν ξεγραμμένο, ειδικά σε μία κυβέρνηση συγκατοίκησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Ο δε κ. Καψής αναλαμβάνει ένα από τα πιο δύσκολα έργα, αυτό της δημιουργίας μίας νέας ραδιοτηλεόρασης, θέμα που αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Και είναι σαφώς πολύ δύσκολη η αποστολή του με χιλιάδες εργαζόμενους στην πρώην ΕΡΤ να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι περισσότεροι εκ των υπουργοποιηθέντων δημοσιογράφων πέρασαν και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης, κυρίως εφημερίδες – φυσικά της συντηρητικής παράταξης, όπως λέγονται.

Ο Γιάννης Μιχελάκης διετέλεσε διευθυντής στον Ελεύθερο Τύπο για παράδειγμα, ενώ ο Γιάννης Ανδριανός και ο Σίμος Κεδίκογλου εργάστηκαν στην Απογευματινή – ο δεύτερος πέρασε και από την τηλεόραση για ένα μικρό διάστημα.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πρόλαβε και έκανε λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση, κατά την περίοδο της χρυσής εποχής της, τη δεκαετία του ’90, πρώτα στον ΑΝΤ1 και μετά στο ΣΤΑΡ, ενώ εργάστηκε και σε πολλά ραδιόφωνα, αλλά και αρθρογράφησε σε εφημερίδες.

Ο Παντελής Καψής διετέλεσε ως και διευθυντής στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία εργάστηκε δεκαετίες, ενώ εσχάτως έγινε στέλεχος του «Εθνους».

Ο Κώστας Γκιουλέκας προέρχεται από τη Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος μεταξύ άλλων στη Βραδυνή, τη «Μακεδονία», τη «Θεσσαλονίκη» και στην ΤV 100.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα