Ota : σε 60 δοσεις η εξοφληση χρεων

11:19 8/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Με ανώτατο αριθμό δόσεων τις 60 και κατώτατη μηνιαία καταβολή τα 100 ευρώ, θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) οι δημότες και οι επιχειρήσεις με οφειλές έως 10.000 ευρώ και έως...
75.000 ευρώ αντιστοίχως. Αυτό ορίζεται από διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και η οποία ακολουθεί το μοντέλο που ισχύει και στο Δημόσιο για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα το άρθρο 9 του πολυνομοσχεδίου επεκτείνει την εφαρμογή του Ν. 4038 για τη ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών
προσώπων προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με αυτό, οι δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς δήμους έως 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ θα μπορούν να πετύχουν ανάλογη ευνοϊκή ρύθμιση, με διακανονισμό που θα κάνουν με τον αρμόδιο ΟΤΑ και θα αφορά δόσεις με ανώτατο αριθμό τις 60 και ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 100 ευρώ.

Μετά την ψήφιση του νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση στα κόμματα, θα υπογραφεί απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της εφαρμογής.
Keywords
Τυχαία Θέματα