O τσιπρας ζητα τηλεοπτικο debate με τον σαμαρα...

17:30 29/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του...
Ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα και με αφορμή
τη μη προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου, αλλά και την πρόταση, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περιορισμό των διαδηλώσεων, καθώς και τη διάθεση κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «έχουμε μία μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και μίας δεξιάς βγαλμένης από τα σκοτεινά χρόνια του διχασμού, που φλερτάρει με την ακροδεξιά, τους νεοναζί, τον αυταρχισμό και την καταστολή».

Μάλιστα χαρακτήρισε δεκανίκια του κ. Σαμαρά, τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για τους οποίους είπε ότι εκτίθενται με τις απογευματινές δηλώσεις τους κάθε φορά στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόσκληση Τσίπρα σε Σαμαρά για προσωπική τηλεοπτική αναμέτρησηΤο γάντι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον σε προσωπική τηλεοπτική αναμέτρηση, με όποιους όρους και όποιους δημοσιογράφους εκείνος θέλει, προκειμένου να εξηγήσει το λεγόμενο «success story», για το οποίο μιλά η κυβέρνηση και βεβαίως να συζητήσουν για την κοινωνική κατάσταση, που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του απευθύνθηκε με ένταση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβεται και δεν εμφανίζεται ούτε καν στη Βουλή και ότι επιχειρεί να υπερασπιστεί με επικοπινωνικά τρικ, μία εικονική πραγματικότητα. «Εάν θεωρεί ότι με την πολιτική του η Ελλάδα πετυχαίνει, ας έλθει να το συζητήσουμε και να μας πει τι έγινε ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Τον καλώ να μας εξηγήσει το «success story», αλλά και να ακούσει για τα λουκέτα, την ανεργία και τις επιπτώσεις του μνημονίου, που εφαρμόζει» είπε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι τα μνημόνια πετυχαίνουν. «Είναι σαν αυτό που έλεγαν παλιά, η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής πέθανε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ζουν στη γυάλα και βλέπουν ότι δεν υπάρχει κανένα «success story», αλλά «virtual reality», με ανεργία, λουκέτα, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στη Χρυσή ΑυγήΟ κ. Τσίπρας εξαπέλυσε όμως και μία άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρας και με αφορμή τη μη προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου, αλλά και την πρόταση, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περιορισμό των διαδηλώσεων, καθώς και τη διάθεση κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τόνισε ότι «έχουμε μία μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και μίας δεξιάς βγαλμένης από τα σκοτεινά χρόνια του διχασμο, που φλερτάρει με την ακροδεξιά και τους νεοναζί, με τον αυταρχισμό και την καταστολή των δημοκρατικών αγώνων».

«Την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και απειλεί με σουγιάδες τους πολίτες της γειτονιές, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται τον αντιρατσιστικό νόμο και ετοιμάζει έναν αντιδημοκρατικό νόμο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις, που αποτελούν κατάκτηση της δημοκρατίας. Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου όχι αυτούς που δολοφονούν, αλλά αυτούς που απεργούν» σημείωσε.

Χαρακτήρισε δεκανίκια του κ. Σαμαρά, τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, για τους οποίους είπε ότι εκτίθενται με τις απογευματινές δηλώσεις τους κάθε φορά στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το αντιρατσιστικό νόμο και μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει τη δική του πρόταση νόμου, χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να ψηφιστεί από αυτή τη Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα