O kaπετανιος του concordia αγνοησε εντολη επιστροφης στο βυθιζομενο πλοιο

10:48 18/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Η μαγνητοφωνημένη οργισμένη αντιπαράθεση της Ιταλικής ακτοφυλακής και του καπετάνιου του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου, Κόστα Κονκόρντια, αποκαλύπτει ότι ο καπετάνιος αγνόησε εντολή να επιστρέψει στο πλοίο. Ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής...
Γκρέγκορυ Ντε Φάλκο, διέταξε τον Καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο, να χρησιμοποιήσει την σκάλα για να ανέβει στο πλοίο που είχε βάλει νερά και έγερνε, για να δει πόσοι βρίσκονταν ακόμα εκεί.
Αλλά ο Σκετίνο απάντησε ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά, λέγοντας ότι επικρατεί σκοτάδι στο πλοίο και ότι συντονίζει τη διάσωση από μια σωστική λέμβο. Έξαλλος ο αξιωματικός
της Ακτοφυλακής ούρλιαξε ότι αυτός είναι τώρα επικεφαλής της σωστικής προσπάθειας και διέταξε τον Σκετίνο να επιστρέψει στο πλοίο, προειδοποιώντας τον ότι «θα πληρώσει για τις ενέργειές του».
Δικαστής διέταξε την αποφυλάκιση του Σκετίνο την Τρίτη και τον έθεσε σε κατ’ οίκο περιορισμό. Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη του κρουαζιερόπλοιου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία διάσωσης των επιβατών. Το Κόστα Κονκόρντια προσέκρουσε σε ύφαλο και ανετράπη κοντά στις ακτές της βορείου Ιταλίας της Παρασκευή. Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 24 ακόμα αγνοούνται. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατηγορεί τον καπετάνιο για το δυστύχημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα