Nea πτωση ο γενικος δεικτης τεσσερις ημερες πριν τις εκλογες

18:24 12/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε πτωτικούς ρυθμούς κινήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη γενικότερα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις...
489,35 μονάδες με πτώση της τάξης του 1,42%, ενώ ο τζίρος κυμάνθηκε στα επίπεδα των 22,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά 55 μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 65 υποχώρησαν, ενώ 23 τίτλοι παρέμειναν αμετάβλητοι.
Από τον 20άρη, κόντρα στο
πτωτικό ρεύμα πήγαν η Ελλάκτωρ, η Βιοχάλκο, η Folli Follie, καθώς επίσης και οι Alpha Bank, Cyprus Popular Bank, και Eurobank.
Στον αντίποδα, σημαντικές ήταν οι απώλειες για τις μετοχές του Μυτιληναίου και του Τιτάνα.
Αναφορικά με τους φόβους που υπάρχουν στις τάξεις των επενδυτών για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ειδικότερα εάν δεν προκύψει κάποια ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Πίτερ Λεωνίδου, επικεφαλής του τμήματος Πωλήσεων της Alpari FS, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας forex στον κόσμο, τόνισε χαρακτηριστικά: «εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα σημειωθεί σημαντική υποτίμηση του ευρώ και η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με δισεκατομμύρια δολάρια έκθεσης. Η έκθεση των τραπεζών είναι αυτή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανησυχία και ο φόβος ότι κάποιες τράπεζες μπορεί να χρεοκοπήσουν υπό το βάρος αυτής της έκθεσης είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε δει πολλές κρατικοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.»
Keywords
Τυχαία Θέματα