Mazikeς και αιματηρες διαδηλωσεις στο καιρο

Τουλάχιστον 35 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από τις συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου τις τελευταίες τρεις ημέρες. Χιλιάδες διαδηλωτές που μένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία-σύμβολο της Αραβικής Άνοιξης ζητούν τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την...
αποχώρηση των στρατιωτικών από την εξουσία.
Η Διεθνής Αμνηστία
κατηγόρησε σήμερα την αιγυπτιακή ηγεσία για αγριότητες, οι οποίες ορισμένες φορές ξεπερνούν εκείνες που εφαρμόζονταν επί προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η οργάνωση τόνισε ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου (SCAF), το οποίο ανέλαβε την εξουσία μετά την εκδίωξη του Μουμπάρακ τον περασμένο Φεβρουάριο, έδωσε υποσχέσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, τις οποίες όμως δεν τήρησε.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τα μέτρα καταστολής σε βάρος διαφωνούντων, συμπεριλαμβανομένων των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν σε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς.
Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου», η περισσότερο οργανωμένη πολιτική δύναμη της χώρας, ανακοίνωσαν ότι δε θα συμμετάσχουν στη μαζική διαδήλωση κατά του στρατιωτικού καθεστώτος, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην
πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου.
Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης που ίδρυσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή «φοβούμενο μήπως οδηγήσει το λαό σε νέες αιματηρές συγκρούσεις με ομάδες που επιδιώκουν την κλιμάκωση της έντασης».
Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης αναφερόταν στις τριήμερες αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και στους διαδηλωτές που στοίχισαν τη ζωή σε 35 ανθρώπους και κάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβει και να δικάσει τους δράστες των «φρικτών εγκλημάτων» και να «σταματήσει την αιματοχυσία».
Keywords
Τυχαία Θέματα