Maς ανησυχουν οι εμπρησμοι σε δημοσιογραφους και οι καταληψεισ!

13:06 11/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα τελευταία περιστατικά βίας διατύπωσε σήμερα στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις...

από αναρχικούς. «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν».
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Real ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς και της απελευθερωτικής ιδεολογίας που φέρνει μαζί της η αριστερά, που είναι πάνω απ' όλα ουμανιστική». «Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας» είπε και πρόσθεσε: «Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις». Ειδικά για τη βίλα Αμαλία ο κ. Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία και μάλιστα δήλωσε ότι πέραν αυτής, ο ίδιος δεν γνώριζε ότι υπήρχαν και άλλες βίλες υπό κατάληψη. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα