Marc : 3% υπερ συριζα η ψαλιδα της διαφορας

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ, ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΜΩΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΓΙΩΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ...
Μέχρι και η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc βγάζει μπροστά με πολύ μικρή μείωση της διαφοράς σε...
σχέση με την προηγούμενη μέτρηση τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Συνήθως η συγκεκιρμένη εταιρεία
μετρήσεων είναι η πιο συγκρατημένη και η πιο... προστατευτική ως προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και συνήθως είναι η εταιρεία που σε όλες τις μετρήσεις εμφανίζει τα μικρότερα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ. Ούτως ή άλλως είναι πάρα πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Μετά τις γιορτές θα αρχίσει να διαμορφώνεται το προεκλογικό κλίμα για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε προς τα που πηγαίνει το πράγμα. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι εάν σήμερα είχαμε εκλογές και πραγματικές συνθήκες με κάλπες η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα κινείτο περίπου στο 5%...

Αναλυτικά τα στοιχεία της μέτρησης :
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 28,1% έναντι 25,1% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 6,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 6,3%, το «άκυρο, «λευκό» και η αποχή συγκεντρώνουν 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,6%.
Στα άλλα ευρήματα της έρευνας προκύπτουν τα εξής:
Το 67,6%, δηλαδή 2 στους 3 πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα μπορέσει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει νέα οικονομική πολιτική. Το αντίθετο πιστευει το 27,6%.
Το 67% των πολιτών ήθελε εκλογή Προέδρου και εκλογές στο τέλος του 2015.

Το 53,5% των ερωτηθέντων λέει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του προκαλεί φόβο για τα χειρότερα και το 33,4% ελπίδα.
Το 29,7% λέει ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Αντ. Σαμαρά και το 25% με τις απόψεις του Αλ. Τσίπρα. Ακολουθεί ο Στ. Θεοδωράκης με 5,3%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.017 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής από όλη την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα