Kamhλα βρεθηκε θετικη στον κορονοιο mers...

Μία καμήλα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό MERS (Middle East Respiratory Syndrome – Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής), ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ...
όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας.
Η καμήλα ανήκει σε άνδρα που έχει διαγνωστεί επίσης με MERS, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι καμήλες ευθύνονται για την μετάδοση του ιού στον άνθρωπο.
Ο κορονοϊός
MERS ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό που ευθύνεται για το SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome - Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε το θάνατο 800 ανθρώπων το 2003. Όπως και ο SARS, προσβάλλει τους πνεύμονες, αλλά εκτός από αναπνευστικά προβλήματα προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το υπουργείο Γεωργίας και μικροβιολογικά εργαστήρια για να απομονωθεί ο ιός και να συγκριθεί η γενετική δομή του με εκείνην του ιού του ασθενούς.
Εάν διαπιστωθεί ότι είναι πανομοιότυποι, αυτό θα συνιστά μια παγκόσμια πρωτιά και θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τον προσδιορισμό της προέλευσης του ιού.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, BBC
Keywords
Τυχαία Θέματα