Ikanoποιημενη η κομισιον απο τους αναθεωρημενους προυπολογισμους γαλλιας - ιταλιας...

Το «πράσινο φως» φαίνεται ότι ανάβει η Κομισιόν στους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015, αφού ...
όπως είπε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Jyrki Katainen, δεν εντόπισε καμία περίπτωση «ιδιαίτερα σοβαρής μη συμμόρφωσης» και ως εκ τούτου δεν θα εκδώσει αρνητικές γνώμες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχθηκε προσωρινά τους προϋπολογισμούς της Γαλλίας
και της Ιταλίας, σημειώνοντας ότι κανένα από τα κράτη της Ευρωζώνης δεν παραβιάζει με τα σχέδια των προϋπολογισμων, τους κανόνες της ΕΕ για τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήριζε «χρήσιμες και εποικοδομητικές» συνεισφορές τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 η Κομισίον.

Οι δύο χώρες κατέθεσαν αναθεωρημένους προϋπολογισμούς, στους οποίους θα περιλαμβάνονται μεγαλύτερες δημοσιονομικές περικοπές.

Η Γαλλία θα βρει τα χρήματα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με ακύρωση φοροαπαλλαγών για επιχειρήσεις, ενώ η Ιταλία μόνο από ακύρωση φοροαπαλλαγών.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, η κυβέρνηση προχωρά σε «διευκρινίσεις» και «νέα μέτρα» που θα της επιτρέψουν να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κατά 3,6 δισ. ευρώ, πέραν των αρχικών προβλέψεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα